Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı

Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı

Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı

24.09.2019 1555

2007-2008 Eğitim–Öğretim yılında eğitime başlayan Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanına ait 1 adet Bilgisayar laboratuarı (17+1) modern bir yapıda tasarlanmış, tüm derslerimiz sanal ortamda simülasyon ve animasyon programlarıyla yapılmakta olup deney setleriyle uygulamalı olarak desteklenmektedir.

Alanımızda "Güvenlik Sistemleri", "Ses ve Görüntü Sistemleri" ve "Endüstriyel Bakım-Onarım" dalları bulunmaktadır. Alanımızda 2 adet elektrik- elektronik Ölçme, 1 adet dijital elektronik, mikroişlemciler, güvenlik sistemleri, kapalı devre sistemleri laboratuarı bulunmaktadır.  Bu dallarda Bilgisayar kontrollü sistemler, robot sistemleri ve drone  sistemleri üzerinde çalışılmaktadır. Amacımız ülkemizin ve Avrupa birliğinin ihtiyacı olan, bu alanlarda görev yapabilecek nitelikli teknik ara elemanı yetiştirmektir.

Alanımız İş Olanakları

 Alanımız mezunları görüntü ve ses sistemleri kurulumu ,tamiri ve bakımı, hırsız alarm sistemleri kurulumu, yangın alarm sistemleri kurulumu yapabilmektedir. Aynı zamanda işyeri açma belgesiyle kendi işyerini açabilmektedir.

Alan Tanıtım Videomuz