Tarihçe

Tarihçe

04.03.2020 3968

Okulumuz 29.05.2019 tarihinde Bakanlık oluru ile Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karakusunlar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin birleştirilmesi sonucu İMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim öğretime başlamıştır.

Okullarımızdan Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1974-1975 Eğitim ve Öğretim yılında Türk-Alman işbirliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı kurumlara laborant yetiştirmek üzere Laborant Meslek Lisesi adı ile eğitim ve öğretime başlamış. Diğer okulumuz ise 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılındaKarakusunlar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim faaliyetine başlamıştır.

13.000 metrekare alan üzerinde 3 adet binadan oluşmaktadır. Okulumuzda tam gün öğretim yapılmaktadır.

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri, Elektrik – Elektronik Teknolojisi, Gıda Teknolojisi,Laboratuvar Hizmetleri ve Tarım alanlarında eğitim verilmektedir.

Okulumuzda Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak, öğrencilere Ortaöğretim seviyesinde ortak genel kültür vermenin yanında ülke ekonomisine katkı sağlayacak pratik bilgi ve beceri kazandıracak programlar uygulanmaktadır.

Çağdaş mesleki eğitim sistemlerinde üretimdeki ve teknolojideki değişim sürekli izlenmekte, öğrencilerin bu değişimlere uyumlu meslek sahibi olmaları için çalışılmaktadır.

Okulumuz Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü´ne bağlı olarak faaliyetini sürdürmektedir.

Öğrencilerimize her türlü sosyal ve kültürel imkânı sunarak, gelecekte kendine güvenen, bilinçli, aktif ve hayata umutla bakan bireyler olmalarını amaçlamaktayız.