Sektörün ihtiyaçlarına ve gıda mevzuatlarına uygun olarak gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz ve kontrollerinin yapılması. Ayrıca gıdaların teknolojik koşullarda üretim ve işlenmesi ile ilgili öğrencilerin mesleki yeterlilik kazanması için;
- Gıda kontrol, süt işleme, sebze, meyve ve hububat işleme ve çay üretimi ve işleme dalları bulunmaktadır.
Öğrencilerin mesleklerinde ulusal ve uluslararası düzeyde meslek elemanlarından eklenen standartları kazandırmak amacıyla okulumuzda Gıda Kontrol Dalında;
- Gıdalarda mikrobiyolojik analizler,
- Gıdalarda nitle ve nicel analizler,
- Gıdalarda temel kimyasal analizler,
- Gıdalarda kalite kontrol analizleri,
- Mesleki Gelişim,
- Gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon,
- Gıda kimyası,
- Maddede temel değişim ve ölçümler,
- İşletmelerde beceri eğitimi, gibi derslerin yanında kültür dersleri de verilmektedir.
İstihdam Alanları: Kalite Kontrol Laboratuvarları, süt ürünleri işletmeleri, sebze ve meyve üretim işletmeleri, hububat ürünleri, zeytin ve çay üretimi yapan kamu ve özel işletmelerde ve gıda laboratuvarlarında çalışabilirler.
Alan Tanıtım Videomuz