Laboratuvar Hizmetleri Alanı (Tarım Laboratuvarı Dalı)

Laboratuvar Hizmetleri Alanı (Tarım Laboratuvarı Dalı)

 

      

05.12.2012 8737

        Bilim ve teknolojinin hızla gelişmesi, tüketici ve üreticilerin daha bilinçli hale gelmesi, uluslararası standart ve kaliteyi yakalama gerekliliği üretim ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi ihtiyacını doğurmuştur. Buna bağlı olarak laboratuvarların geliştirilmesi, sayılarının arttırılması bilimsel ve teknolojik gelişimleri paralel olarak analizlerin çeşitlenmesi bu alandaki nitelikli ara eleman ihtiyacını arttırmıştır.

       Tarımsal ve hayvansal ürünlere yönelik laboratuvar teknolojileri ve uygulamaları ile ilgili meslek yeterlilikleri kazandırmak için;

- Mikrobiyoloik Analizler

- Toprak Analizleri, Yem Analizleri, Klinik Biyokimya, Histoloji, Parazitoloji, İmmünoseroloji, Su Analizleri, Yaprak Analizleri, Gübre Analizleri, Toprakta İz Element, Ağır Metal Analizleri, Bitkisel Ürün Analizleri, Hayansal Ürün Analizleri gibi diğer dersler ve kültür dersleri verilmektedir.

İstihdam Alanları:

   Öğrencilerimiz; seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda kamu ve özel sektöre ait; Toprak, Yaprak, Gübre, Su, Yem, Tohumluk ve Tarımsal Ürün Analizleri Laboratuvarlarında, Hayvan sağlığına yönelik Biyokimya, Histoloji ve Parazitoloji Laboratuvarları ile Mikrobiyoloji Laboratuvarlarında çalışabilirler.

Alan Tanıtım Videomuz